Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Deventer

Deventer

Het is 1 van de meest bijzondere steden die wij in Nederland hebben; Deventer. Deze stad is ontstaan rond het jaar 800. Het begon als een gehucht, maar groeide in de Middeleeuwen al snel uit tot een belangrijke stad. Door zijn ligging aan de rivier de IJssel kon de stad groeien tot een belangrijk handelscentrum. De stad had zich tevens aangesloten bij het handelsverbond van de Hanze. Deze aansluiting heeft ervoor gezorgd dat de veertiende en de vijftiende eeuw van de stad tot de beste eeuwen behoren. De stad had niet alleen een goede welvaart wat betreft de economie, maar ook op religieus gebied.

Het mooie aan deze stad is tevens dat het zijn historie heeft behouden. De stad kent veel monumenten, bijzondere stadswijken, gevelstenen en snijramen die bewaard zijn gebleven. Dit maakt de stad een unieke stad!

Shop till you drop

Niet alleen heeft deze stad een bijzondere historie, ook kun je in deze stad heerlijk winkelen. De stad kent veel kleine en unieke winkeltjes, die je niet ergens anders zult vinden! Het assortiment aan verscheidenheid van deze winkeltjes is groot. Zo zijn er nog oude speelgoedwinkels, zijn er winkels gespecialiseerd in woonartikelen, kun je er souvenirs kopen, zijn er bloemsierkunstenaars en om niet te vergeten kent de stad ook leuke mode- en schoenenwinkels. Kortom; in deze stad kun jij zeker wel slagen!

Koeken- en boekenstad

Deventer heeft als bijnaam de koeken- en boekenstad. Deze bijnaam vindt zijn oorsprong in de geschiedenis en dit is waarom:

  • Koekenstad. Dit heeft de stad te danken aan de lekkere, bijzondere en de goede kwalitatieve Deventer Koek. De stad heeft op dit moment nog één koekfabriek, namelijk de Jb Bussink koekfabriek. Wanneer jij in Deventer bent is het zeker de moeite waard om even bij de Brink nummer 84 te stoppen om deze lekkere koek te proeven.
  • Boekenstad. Deze naam heeft de stad te danken aan het produceren, het bewaren en het verkopen van de vele boeken. De stad heeft vele en grote uitgeverijen en drukkerijen die de bijnaam van de stad bevestigen. Naast de uitgeverijen en drukkerijen, worden er ook vele boekmarkten georganiseerd, heeft de stad diverse boekhandels en worden er activiteiten georganiseerd die te maken hebben met boeken. Kortom; de stad houdt zijn bijnaam in ere.

Evenementen

De stad kent vele evenementen het hele jaar door. Om een paar voorbeelden te noemen:

Ben jij benieuwd wanneer de evenementen gehouden worden? Klik dan hier.

Eten en drinken met historie

Als klap op de vuurpijl kun je in deze bijzondere stad ook een heerlijk drankje drinken of een lekker hapje eten. De meeste cafés en restaurants zijn te vinden in de binnenstad op de Brink of het Grote Kerkhof (de stadspleinen). Voor wie echt een unieke ervaring wilt, kan ook op zoek gaan naar een leuk straatje, want ook in de bijzondere en smalle straatjes van Deventer kun je een leuk café of restaurant vinden!

Voor alle mogelijkheden voor cafés en restaurants, kun je hier een kijkje nemen.

Overnachtingsmogelijkheden

Wil jij in deze prachtige Hanzestad overnachten? Dat kan natuurlijk! Deventer heeft verschillende leuke overnachtingsmogelijkheden:

  • Het IJsselhotelEen prachtig 4-sterren hotel gelegen aan de IJssel. Vanuit dit hotel heb je vanuit de andere kant van Deventer een prachtig uitzicht over het historische centrum.
  • Hotel Finch. Dit hotel is een modern hotel in een historisch pand. Dit hotel is gelegen in de Keizerstraat aan het begin van het prachtige centrum van Deventer. De faciliteiten van de stad heb je vanuit dit hotel in no time bereikt. Ultiem genieten dus!
  • Hotel in het huis van Deventer. Midden op het binnenplein in 1 van de prachtige monumentale panden zit het hotel gevestigd. De kamers van het hotel zijn in geheel eigen stijl ontworpen. Kortom; een uniek hotel!