Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Doesburg

Doesburg

Tot de 10 Hanzesteden aan de IJssel behoort ook de stad Doesburg. Deze stad ligt in het oosten van Gelderland en is zeker een bezoek waard. De stad omschrijft zichzelf ook wel als het punt waar de levensgenieters zichzelf weer even kunnen opladen. Wanneer je door het centrum van deze stad loopt kun je rijke historie terugvinden op de sierlijke gevels, de monumenten en de knusse middeleeuwse straten. Het bijzondere aan deze stad is dat het een menging is van het verleden met het heden. Er is hier zowel oude als nieuwe architectuur te vinden. Tevens kent de stad kleine boetiekjes, speciaalzaken en leuke terrasjes.

Winkelen in een kleine historische stad

Hoewel het een klein stadje is, is Doesburg zeker een leuke stad om te winkelen. De winkels hebben een gevarieerd aanbod en het contact tussen de winkeliers en de klanten staan hierbij centraal. Naast de kleine en unieke winkels, zijn er uiteraard ook winkels te vinden die tot verschillende ketens behoren. Veel variatie dus!

Eten en drinken

Voor wie helemaal in de sferen van een Hanzestad wil komen, kan het best bij één van de gezellige cafés/restaurants stoppen. De stad kent vele verschillende mogelijkheden als het gaat om eten, zo kun je er lekker Hollands eten, kun je kiezen voor de Franse of Italiaanse keuken en biedt de stad de mogelijkheid om Aziatisch te eten. Voldoende keuze dus!

Overnachtingsmogelijkheden

  • Bed and Breakfast het Rode Hert. In het centrum van de historische Hanzestad Doesburg bevindt zich de bed and breakfast het Rode Hert. Vanuit dit punt heb je bezienswaardigheden van deze stad in no time bereikt.
  • Stadshotel Doesburg. Op de kade van deze prachtige Hanzestad is het Stadshotel Doesburg gevestigd. Hier kunt u heerlijk tot rust komen met een prachtig uitzicht over de IJssel en de historische binnenstad.
  • Bed and breakfast de Oude Wasserij. Deze B&B is gevestigd in een oud kantoor van de wasserij afkomstig uit het jaar 1930. De B&B is ook naar dit jaartal ingericht.