Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Elburg

Elburg

Elburg staat beter bekend als de vierkante stad voor vissers. Wanneer je door de prachtige straten van Elburg wandelt, lijkt het wel alsof je terug de tijd in wordt genomen. Het bijzondere aan deze stad is dat de straten allemaal recht zijn, dus verdwalen is hier bijna onmogelijk. Goed nieuws natuurlijk voor diegenen met een slecht richtingsgevoel. Wanneer je door de rechte straten loopt, is het zeker de moeite waard om jouw ogen goed open te houden. Zo mis je namelijk niet de vele gezellige steegjes en bijzondere straten. Nog een leuk detail van deze stad is dat de stoepen gemaakt zijn van zwarte en witte keitjes. Hoewel Elburg een kleine stad is, is het moeilijk je hier te vervelen! De stad heeft namelijk vele bezienswaardigheden, monumenten en musea!

Het statement van Elburg

Dat Elburg een vissersstad was, blijkt uit alle ambachten die in de stad plaatsvonden. Zo had de stad een palingrokerij, een touwslager en een smederij. Deze ambachten maakten de benodigde materialen die de vissers nodig hadden om op pad te gaan en zodoende was het niet meer te ontkennen dat Elburg een echte vissersstad was. Deze ambachten kun je ook terugvinden in de oude cafés/restaurants en in de winkels.

Overnachtingsmogelijkheden

  • Hotel Elburg. Dit 3-sterren hotel is een gezellig familiehotel met een modern interieur in de binnenstad van Elburg.
  • Bed and Breakfast de kleine vesting. In de oude stadsmuren van de Hanzestad Elburg is deze originele B&B gevestigd. Niet alleen de plek van deze B&B is met zorg uitgezocht, ook het interieur van het bed and breakfast wat zorgt voor een huiselijk gevoel.
  • Bed and Breakfast de Zwanebloem. Op het erf van een melkveehouderij zijn er 2 kamers gerealiseerd in het vrijstaand huisje die hier staat. Het is niet alleen een unieke locatie om te overnachten, maar ook kun je hier terecht voor veel comfort.