Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Emmerich

Emmerich

Emmerich is een prachtige stad gelegen aan de rivier de Rijn in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Met zijn ligging aan de rivier is deze stad zeker niet moeilijk te vinden. Daarnaast is er nog iets bijzonders met deze stad. Deze stad is namelijk gelegen op de grens waar de Rijn van Duitsland naar Nederland overvloeit.

De stad waar cultuur, historie en een actief verblijf bijeenkomen

Niet alleen kun je in deze stad genieten van mooie wandel- en fietstochten, ook heeft de stad vele musea, winkelstraten en kerken. Daarnaast is het leuke dorpje Elten met zijn prachtige berg en mooie uitzicht over het Rijndal ook in de nabije omgeving te vinden.

Bereikbaarheid

De stad is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Je hebt dus geen excuus om deze prachtige stad geen bezoekje te brengen wanneer je in Montferland bent.

Met zijn gastvrijheid, grenzeloosheid en aantrekkelijkheid is de stad zeker een bezoek waard. Of je nu gezellig een drankje wilt nuttigen aan het water of een prachtige wandeling wilt maken over de boulevard, in Emmerich is het allemaal mogelijk!

Geschiedenis

De stad Emmerich stond vroeger beter bekend als Embrica Decora. Deze stad is vermoedelijk al rond het jaar 700 ontstaan, maar kreeg op 31 mei 1233 zijn stadsrechten. Deze stadrechten zijn gegeven door de Graaf van Otto de tweede van Gelre en Zutphen. In het jaar 1355 gaf Hertog Reinoud de derde van Gelre de stad Emmerich aan Graaf Johan van Kleef. Sinds deze overdracht maakte Emmerich onderdeel uit van het Graafschap. Hoewel de stad over is gedragen aan het Graafschap, is het in de stad nog wel terug te zien dat het ooit in de handen van het Gelre is geweest. Zo vindt u de prachtige Gelderse bouwstijl terug in de St. Marinikerk.