Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij 1 van de 10 steden ook bezoeken?

Recente blogs

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Single Post

Zwolle

Zwolle staat niet alleen bekend als Hanzestad, maar ook als een levendige stad. De stad kent veel historische gebouwen die te danken zijn aan de Hanze periode, maar inmiddels zijn er ook veel studenten te vinden. Of je nu heerlijk wilt winkelen, wilt wandelen of een lekker kopje koffie wilt drinken, in Zwolle is het allemaal mogelijk! Het mooie aan deze stad is dat het in het verleden een belangrijke en levendige stad was voor het Hanzeverbond. Deze lust van levendigheid en ondernemerschap wordt nu doorgevoerd door de vele ondernemingen en studenten die in deze stad wonen.

Winkelen in de straten van Zwolle

Een grote stad als Zwolle moet natuurlijk met zijn tijd mee gaan. Hoewel het leuk is om oude en unieke winkeltjes te behouden, is de stad ook aangevuld met grote winkelketens. Dit zorgt voor een groot en divers aanbod. Echter zijn er 2 winkels die jij absoluut gezien moet hebben wanneer jij een bezoekje gaat brengen aan deze mooie stad. Om te beginnen mag je Waanders in de Broeren niet missen. Deze winkel is gevestigd in een kerk en is een indrukwekkende boekhandel die je alleen in Zwolle tegenkomt. Daarnaast mag je de bekende snoepjeswinkel ‘Zwols Valletjeshuis’ zeker niet missen. Deze winkel heeft een ruim ouderwets aanbod van snoep en bestaat al eeuwen. Een echt statement in Zwolle!

Eten en drinken

Voor wie na het winkelen of tussen het bezoek aan Zwolle door graag een tussenstop wilt maken, is verzekerd van een leuk plekje! Zwolle kent een groot aanbod aan verschillende restaurants. Van culinaire restaurantjes tot aan snackbars tot aan blitse eetgelegenheden, je vindt het allemaal in deze stad! Ben je benieuwd geworden naar de leukste tentjes? Neem dan een kijkje hier.

Overnachtingsmogelijkheden

  • Pillows Grand Hotel Ter Borch. Gelegen in een royaal monumentaal pand in het mooie Zwolle is dit hotel gevestigd. Hier kun je niet alleen genieten van het karakteristieke Zwolle, maar kun je ook genieten in het restaurant, kun je sporten in de fitness of ontspannen in de wellness faciliteiten.
  • Het Hanze Hotel. Midden in de levendige Hanzestad Zwolle bevindt zich het hotel in een prachtig monumentaal pand sinds het jaar 1348.
  • Hotel Restaurant Fidder. Dit 3-sterren hotel is niet alleen makkelijk bereikbaar, het hotel kent ook een bijzondere architectuur waardoor het hotel een optimale beleving aan jou als gast geeft.