Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Harderwijk

Harderwijk

De prachtige Hanzestad Harderwijk staat bekend om zijn talloze gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. De stad heeft maar liefst de beschikking over 40 verschillende restaurants. Daar zit zeker voor ieder wat wils tussen. De stad heeft zelfs de beschikking over restaurants die een Michelin ster hebben, dus lekker eten is gegarandeerd. Daarnaast is deze stad erg bijzonder, omdat het zowel grenst aan de Veluwe als aan het water.

Ontdek de historie

Het bijzondere aan deze stad is dat het vroeger aan de Zuiderzee lag, maar door de bouw van de Afsluitdijk en het indijken van de Flevopolder is dat veranderd. De rijke geschiedenis van de stad is goed te herkennen door de Vischpoort. Er zijn nog enkele delen van deze oude stadsmuur overgebleven. Door deze muur werd de vis ontvangen en ook weer verhandeld.

Strand in de vissersstad

Harderwijk is één van de weinige steden in Nederland die een strand heeft. Op dit strand kun je in de zomer een heerlijke duik nemen in het water, bruin bakken in de zon of een heerlijke strandwandeling maken.

Eten en drinken

Harderwijk staat niet alleen bekend om zijn historische panden en zijn prachtige geschiedenis, maar ook om zijn culinaire hoogstandjes. Deze Hanzestad kent veel verschillende soorten restaurants en cafés. Zo kun je een hapje eten op de Vischmarkt (wat beter bekend staat als de place to be als het gaat om lekker eten), kun je gezellig eten aan het water op de Boulevard of kun je terecht bij de Markt. Naast de culinaire hoogstandjes is het personeel ontzettend vriendelijk en gastvrij. Voor wie graag in de zomer een bezoekje wil brengen aan deze Hanzestad kan heerlijk gaan genieten van een lekker fris drankje op één van de sfeervolle terrasjes. Benieuwd naar alle restaurants, klik dan hier.

Overnachtingsmogelijkheden

  • Hotel Marktzicht. Voor wie de optimale beleving van de Hanzestad Harderwijk wil beleven zit met dit 3-sterren hotel op de juiste plek. Niet alleen staat dit hotel bekend om de goede sfeer en gezelligheid, maar ook om de vele mogelijkheden van Harderwijk die zich de buurt van het hotel bevinden.
  • Beach Hotel Monopole. Voor diegenen die een unieke overnachting willen, zijn bij dit 3-sterren hotel aan het juiste adres. Dit familiehotel is gelegen aan het strand van deze bijzondere Hanzestad. Daarnaast staat het hotel bekend om zijn persoonlijke aandacht en de gezelligheid.
  • Hotel Allure. Gelegen op de kade van de vissersstad Harderwijk ligt dit mooie hotel waarbij je ’s ochtends wakker wordt met prachtig uitzicht over de IJssel.

Ontdek meer over Harderwijk op www.ontdekharderwijk.nl