Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Hasselt

Hasselt

De Hanzestad Hasselt is bekend om zijn karakter en zijn sfeer. De stad kent veel geheime plekken, knusse gevels en veel straatjes die voorzien zijn van groen. Deze combinatie maakt deze Hanzestad uniek ten opzichte van de andere Hanzesteden. Nog iets bijzonders, de stad heeft een opmerkende relatie met Amsterdam. Benieuwd naar deze relatie? Lees dan snel verder!

Een natuurrijke omgeving

Wanneer jij een bezoekje brengt aan deze stad, is het niet alleen bijzonder om de stad zelf te ervaren, maar ook om de omgeving een bezoekje te brengen. De stad is namelijk gelegen in een natuurrijke omgeving. Zo kun je fietsen en/of wandelen door het Nationaal Landschap IJsseldata en Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Beide gebieden hebben een bijzondere flora en fauna en zijn hiermee dus ook zeker een bezoekje waard!

Religie

In de Hanze periode was Hasselt niet alleen belangrijk voor de handel, maar ook voor de religie. Deze stad ligt namelijk op de route van een pelgrimsroute. Het bijzondere is ook nog eens dat in deze stad 2 routes bijeenkomen, namelijk het Jabikspaad die uit Friesland komt en het Jacobspad die uit Groningen komt.

Klein Amsterdam

Hasselt staat ook wel bekend als Klein Amsterdam. Dit heeft de maken met dat de stad veel grachten heeft en hiermee een echte waterstad is, net als Amsterdam. In de tijd van de Hanze speelde water een belangrijke rol, omdat dit de manier was om alles te vervoeren. Dat Hasselt een belangrijk is, kun je terugzien in de overblijfselen.

Tevens kun je aan deze grachten heerlijk zitten voor een lekker drankje of een hapje eten. De stad biedt veel mogelijkheden voor iedereen, zo kun je er als echte bourgondiër terecht, maar ook als vegetariër.