Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Hattem

Hattem

Hattem ligt als enige van de Hanzesteden niet alleen aan de IJssel, maar ook aan de rand van de Veluwe. Deze stad staat bekend om zijn beeldige schoonheid. Vele schilders en kunstenaars komen naar deze stad om inspiratie op te doen voor hun werken.

Kom in de echte beleving van de Hanze periode

In de tijd van de Middeleeuwen had Hattem zijn toppunt als het gaat om de handel. Dit toppunt kun je tot op heden nog bewonderen in de stad. De stad heeft namelijk nog sierlijke koopmanshuizen in de binnenstad staan. Daarnaast heeft de stad op veel locaties een stukje geschiedenis staan en zijn er stukjes van de stadsmuur bewaard gebleven. Kortom; zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen.

Shoppen en eten

Ook in deze stad kun je uitstekend shoppen. Het bijzondere aan deze stad is echter dat er geen grote ketens gevestigd zijn, maar dat er voornamelijk kleine en unieke winkeltjes zijn. Daarnaast heeft de stad ook bijzondere eetgelegenheden waar je zeker een tussenstop kunt maken tijdens jouw bezoek aan Hattem.

Overnachtingsmogelijkheden

In Hanzestad Hattem ervaar je de rust en de mooie natuur. Het is natuurlijk ideaal als je hier langer van kan genieten dan enkel 1 dag. Hieronder vind je enkele overnachtingsmogelijkheden:

  • Bed and breakfast de Rivierduin. Deze bed and breakfast ligt op slechts 2 kilometer van het centrum af. Je kunt hier heerlijk genieten van het mooie uitzicht en van de rust.
  • Bed and breakfast Zuiderzee. Deze bed and breakfast is gelegen tussen de 2 prachtige Hanzesteden Zwolle en Hattem. Vanuit dit punt kun je een mooie fiets- of wandelroute maken. Daarnaast staat de locatie bekend om zijn gastvrijheid.