Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Kampen

Kampen

Kampen, het is een kleine Hanzestad met een groot verleden. In deze Hanzestad waren het voornamelijk de vissers, de ambachtslieden en de koopmannen die ervoor zorgde dat de stad veel handel had. Die lustige handelssfeer beleef je nog steeds wanneer je Kampen bezoekt.

Deze kleine stad behoorde in het verleden tot de krachtigste en meest succesvolle steden van Noordwest Europa. Dit heeft de stad voornamelijk te danken aan zijn fantastische ligging. De stad ligt namelijk zowel aan de IJssel als de Zuiderzee en was dus voor de handel die per boot vervoerd werd gemakkelijk te bereiken.

Blijvend monument

Wie naar Kampen wil zal versteld staan van de opmerkelijke entree die de stad heeft. Zo word je al ontvangen met een eeuwenoude stadsbrug die voorzien is van vier gouden wielen. Niet alleen valt deze bijzondere stadsbrug op, maar ook de skyline van Kampen is adembenemend!

Duik terug in de geschiedenis in deze stad

Deze stad heeft zo veel overblijfselen, dat wanneer je de stad bezoekt terug in de tijd wordt genomen. De stad heeft namelijk maar liefst 500 bezienswaardigheden (waaronder rijksmonumenten en musea). Ook heeft de stad veel erfgoed die te maken hebben met cultuur en historie. Zo heeft de stad nog een sigarenfabriek, een meestersmid en een bierbrouwerij. Naast al deze historie en cultuur kun je in deze stad ook een heerlijk hapje eten of een lekker  drankje drinken in één van de café-/eet-gelegenheden.

Overnachtigsmogelijkheden

  • Hotel van Dijk. Het hotel is gevestigd in een monumentaal pand in de historische binnenstad van Kampen. Dit 3-sterren hotel heeft de beschikking over een zaal, een wasserij en een bar.
  • Boetiek hotel Kampen. Het boetiek hotel ligt aan de Kampense kade. Je wordt hier altijd met persoonlijke aandacht verwelkomt.
  • Het Gouden Hart Hotel. Dit 3-sterren hotel is gevestigd in een pand waar voorheen een universiteit gevestigd was. Dit pand ligt in hartje centrum.