Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Single Post

Doesburgsche Mosterd-en Azijnfabriek

In de Hanzestad Doesburg vestigde zich een unieke fabriek. De oude fabriek werd in 1974 uitgebreid met een museum. U kunt de oude molens met de bijbehorende apparatuur bezichtigen. Bovendien kunt u zien hoe de ouderwetse boeren nu nog mosterd maken. 

De luxe potjes worden afgevuld met mosterd door oude afvulapparaten. Tevens wordt verteld hoe men vroeger thuis mosterd maakte en waarom mosterd zoveel werd gegeten. Tijdens uw bezoek aan het museum maakt u kennis met de typisch Oudhollandse ambacht. 

Producten

Museumwinkel: in de winkel kunt u de Doesburgsche Mosterd aanschaffen in allerlei luxe-en huishoudpotten. Bent u liefhebber van mosterd? U kunt dan een emmer van 2.5, 5 of 10 kilo kopen. 

Azijnmakerij: u vindt hier een ruim assortiment aan zelfgemaakte azijnen. Deze azijnen kunt u gebruiken in de salade, maar ook voor het afblussen van vlees of vis. Tevens kunt in de Piperita snoep uit grootmoeders tijd, gedroogde kruiden, honingproducten, losse en voorverpakte thee en houten klompen kopen.

Tarieven

Heeft u binnenkort een bezoek aan de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek op de agenda staan? Bekijk nu alvast de tarieven op www.doesburgschemosterd.nl.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek op www.doesburgschemosterd.nl.

Locatie

Doesburgsche Mosterd-en Azijnfabriek
Boekholtstraat 22-26
6981 CW Doesburg
Tel: 0313-472 230
E-mail: info@doesburgschemosterd.nl
www.doesburgschemosterd.nl