Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij 1 van de 10 steden ook bezoeken?

Recente blogs

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Single Post

De Dijkpoort in Hattem

Hattem is de enige plek in Nederland waar je nog een Dijkpoort kan vinden. Deze poort komt uit de 14e eeuw en houdt tot op heden nog stand. In het jaar 1908 heeft architect Pierre Cuypers de torens van de poort gebouwd. Deze torens zijn in het jaar 2012 vernieuwd. Tegenwoordig is de poort in het bezit van Edith Koridon. Zij is kunstenaar en lerares kunst en erfgoed. Door haar creatieve geest wordt er van de poort een artistiek middelpunt gemaakt.

Wat ervaar in de in Dijkpoort?

De Dijkpoort is voorzien van 3 verschillende etages. Proef de sferen van de 14e eeuw wanneer je binnenloopt. Dit gevoel wordt mede gecreëerd door de dikke muren en de schietgaten waar je doorheen kunt kijken.

De eerste etage is voorzien van grote tafels met banken. Hier kun je mede jouw kennis verrijken over de kunst en het werk van het verleden en kun je terecht om te schetsen. De tweede en derde etages zijn voorzien van ateliers van kunstenaars die voornamelijk beeldend werk maken. Daarnaast kun je op de derde etage genieten van een prachtig uitzicht over de stad Hattem. Kortom; een plek die je zeker niet mag missen in Hattem.

Naast creatieve sessies kun je in de Dijkpoort ook terecht voor vergaderingen. De poort heeft beschikking over 3 ruimtes waar vergaderd kan worden onder het genot van lekkere catering. Je kunt hier voor een hele dag terecht of een halve dag.

Openingstijden
Voor het publiek is de poort geopend van 25 mei tot en met 13 december elke zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur.

Contactgegevens
Dijkpoost 1
8051BM te Hattem
0623500305
edithdejongkoridon@gmail.com
wwww.dijkpoorthattem.nl