Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Single Post

Fietsen langs de IJssel rondje Kampen en Hattem

Voor diegenen die graag een mooie fietstocht maken, is fietsen langs de IJssel zeker de moeite waard. Met de fietsroute vanuit Kampen naar Hattem en weer terug langs de IJssel fiets je maar liefst 66 kilometer lang door de prachtige natuur. Hierbij kom je onder andere door kleine en vooral gezellige dorpjes en uitgestrekte natuurgebieden.

Hoe zit jouw fietsroute eruit?

Je begint bij de TOP van Kampen waarnaar je via de Venedijk in Kampen naar Kamperveen zult fietsen. Wanneer je dit prachtige dorpje hebt mogen bewonderen, fiets je door naar het dorpje Zalk. Onderweg kun je stopppen om Molen de Valk te bewonderen. Eenmaal door Zalk te zijn gefietst, kom je in de prachtige Hanzestad Hattem uit. Hier zul je langs 8 verschillende fietsknooppunten fietsen. Na Hattem bewondert te hebben, is het de beurt aan Heerde. Vanuit Heerde fiets je door naar Oldebroek. Als laatste kom je uit bij het dorpje Oosterwolde. Vanuit daar fiets je via Kamperveen weer terug naar de TOP van Kampen.

Onderweg kun je niet alleen genieten van de prachtige historische steden en dorpen, maar ook van de prachtige natuur. Zo kom je langs de Oldebroekse Heide en langs de Hanzevallei.

Benieuwd hoe de hele fietsroute eruitziet? Klik dan hier.