Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Single Post

Het Orgelmuseum in Elburg

Loop jij ook wel eens op zaterdag door de stad en hoor je dan ook die prachtige geluiden van de orgels? Deze orgels dragen een grote geschiedenis met zich mee. Elburg heeft een mooi orgelmuseum opgebouwd waarin je de geschiedenis kunt ontdekken. Je komt tijdens je bezoek aan dit museum niet alleen meer te weten over de geschiedenis van de orgel, maar je komt ook helemaal in de sfeer van de geschiedenis. Het museum is namelijk gevestigd in een middeleeuws stadskasteel.

In dit museum kun je verschillende elementen van een orgel bewonderen. Om te beginnen kun je het gereedschap bewonderen waarmee een orgel gemaakt wordt. Tevens kun je verschillende orgels bewonderen en de boeken waar de noten in staan. In de museumwinkel kun je een collectie aan orgelprentbriefkaarten, cd’s, langspeelplaten en bladmuziek van de orgel bezichtigen. Kortom, je krijgt alles te weten over het bijzondere instrument.

Tickets

Heeft u binnenkort een bezoek aan het Orgelmuseum op de agenda staan? Bestel nu alvast uw tickets op www.nationaalorgelmuseum.nl.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van het Orgelmuseum op www.nationaalorgelmuseum.nl.

Locatie

Orgelmuseum
Van Kinsbergenstraat 5
8081 CL Elburg
Tel: 0525-684220
E-mail: info@nationaalorgelmuseum.nl
www.nationaalorgelmuseum.nl