Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Single Post

Museum de Fundatie

Het museum de Fundatie bevindt zich in de prachtige binnenstad van de Hanzestad Zwolle. Dit museum heeft de beschikking over verschillende grote collecties van beeldende kunst. De tentoonstellingen en collecties van het museum zijn te vinden op verschillende locaties. Een deel van de verzameling is te zien bij het Kasteel het Nijenhuis en bij Museum de Fundatie.

Museum de Fundatie is gevestigd in een historisch pand en heeft als bouwstijl het neoclassicisme, wat zorgt voor een sierlijke buitenkant. Voorheen was dit pand ter beschikking voor de justitie. Echter werd er rond het jaar 2004 besloten dat het gebouw verbouwd moest worden. De architect Funnar Daan heeft ervoor gezorgd dat het gebouw kon dienen als een museum voor de kunst. Rond het jaar 2012 besloot Zwolle dat het pand nog niet bijzonder en groot genoeg was dus besloot om het pand uit te breiden met een kunstwerk op het dak, beter bekend als ‘de Wolk’.

In Museum de Fundatie is er een goede combinatie ontstaan tussen kunst wat het publiek aantrekt en een tentoonstelling dat in het teken staat van 1 onderwerp.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Museum de Fundatie op www.museumdefundatie.nl.

Locatie

Museum de Fundatie
Blijmarkt 20
8011 NE Zwolle
Tel: 0572 388188
E-mail: info@museumdefundatie.nl
www.museumdefundatie.nl