Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Single Post

Museum de Waag

Museum de Waag is te vinden in het oudste waaggebouw van Nederland. Het oudste waaggebouw staat in de prachtige Hanzestad Deventer. Dit gebouw is een ware blikvanger in de stad.

De geschiedenis van de Waag

Het gebouw is gebouwd in het jaar 1528 naar aanleiding van de populaire handel die zich ontwikkelde gedurende de middeleeuwen in de stad. Dit gebouw werd ontwikkeld om de handel zo eerlijk mogelijk te laten verlopen. Hier werden producten afgewogen en vervolgens verhandeld. Het gebouw telt 3 etages, een trap, een klok en verschillende spitstorentjes. Wat het gebouw voornamelijk kenmerkt is de verdraaide houding van het gebouw.

In de negentiende eeuw verdween de functie voor de handel en werd het een school om te leren tekenen. Daarna was het een poos een station voor de Telegraaf. In het jaar 1915 veranderde dit en werd het gebouw omgetoverd tot een een museum. Sinds dit jaar is het gebouw niet alleen een prachtig monument vanaf de buitenkant, maar kan het publiek het prachtige gebouw ook van de binnenkant bewonderen.

Wist je al dat de Waag het oudste waaggebouw van Nederland is?

Wat is er in het museum te doen?

In het museum staan verschillende exposities. Je kunt verschillende activiteiten ondernemen die te maken hebben met de exposities. Tevens kun je er een educatieve rondleiding krijgen.

Entreeprijzen

Op de website kunt u de entreeprijzen van het museum bekijken alvorens u het museum bezoekt.

Openingstijden

Bekijk de actuele openingstijden van Museum de Waag op www.museumdewaag.nl.

Locatie

Museum de Waag
Brink 56
7411 BV Deventer
Tel: 0570-640590
E-mail: info@deventerverhaal.nl
www.museumdewaag.nl