Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij 1 van de 10 steden ook bezoeken?

Recente blogs

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Single Post

Deventer heeft als bijnaam de koeken- en boekenstad. Deze bijnaam vindt zijn oorsprong in de prachtige geschiedenis van Deventer en ik zal je uitleggen waarom:

  • Koekenstad: Dit heeft de stad te danken aan de lekkere, bijzondere en de goede kwalitatieve Deventerse Koek. De stad heeft op dit moment nog 1 koekfabriek, namelijk de JB Bussink koekfabriek. Wanneer jij in Deventer bent is het zeker de moeite waard om even bij de Brink nummer 84 te stoppen om deze lekkere koek te proeven.
  • Boekenstad: Deze naam heeft de stad te danken aan het produceren, het bewaren en het verkopen van talloze boeken. De stad heeft vele en grote uitgeverijen en drukkerijen die de bijnaam van de stad bevestigen. Naast deze uitgeverijen en drukkerijen, worden er ook vele boekenmarkten georganiseerd, heeft de stad diverse boekhandels en worden er diverse activiteiten georganiseerd die te maken hebben met boeken. Kortom; de stad houdt zijn bijnaam in ere.