Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Deventer test

Het is 1 van de meest bijzondere steden die wij in Nederland hebben; Deventer. Deze stad is ontstaan rond het jaar 800. Het begon als een gehucht, maar groeide in de Middeleeuwen al snel uit tot een belangrijke stad. Door zijn ligging aan de rivier de IJssel kon de stad groeien tot een belangrijk handelscentrum. De stad had zich tevens aangesloten bij het handelsverbond van de Hanze. Deze aansluiting heeft ervoor gezorgd dat de veertiende en de vijftiende eeuw van de stad tot de beste eeuwen behoren. De stad had niet alleen een goede welvaart wat betreft de economie, maar ook op religieus gebied.

Het mooie aan deze stad is tevens dat het zijn historie heeft behouden. De stad kent veel monumenten, bijzondere stadswijken, gevelstenen en snijramen die bewaard zijn gebleven. Dit maakt de stad een unieke stad!

Shop till you drop

Niet alleen heeft deze stad een bijzondere historie, ook kun je in deze stad heerlijk windelen. De stad kent veel kleine en unieke winkeltjes, die je niet ergens anders zult vinden! Het assortiment aan verscheidenheid van deze winkeltjes is groot. Zo zijn er nog oude speelgoedwinkels, zijn er winkels gespecialiseerd in woonartikelen, kun je er souvenirs kopen, zijn er bloemstierkunstenaars en om niet te vergeten kent de stad ook leuke mode- en schoenenwinkels. Kortom; in deze stad kun jij zeker wel slagen!