Ontdek de Hanzesteden

Authentiek, romantisch en historisch, dat is wat de Hanzesteden zo uniek maakt. Kom jij deze prachtige  steden ook bezoeken?

Hanzesteden

Contact

Recreatief.nl B.V

Hoofdstraat 1 te Didam

088 5405805

info@recreatief.nl

Zutphen

Zutphen

De Gelderse Hanzestad Zutphen wordt getekend door zijn eigenzinnigheid en originaliteit. Deze stad is sinds de Middeleeuwen een belangrijke Hanzestad en kent een historisch centrum met vele torens en unieke winkelmogelijkheden. In de stad kun je het verleden terugzien in de pakhuizen, de kerken, de pleinen, de koopmanshuizen, de straten en de steegjes. Om de stad nog unieker te maken is het ook nog eens gelegen aan de rivier de IJssel, kortom een fantastische plek! Voor wie graag steden vanuit verschillende opzichten ontdekt kan ervoor kiezen te voet Zutphen te ontdekken, de fiets te pakken om een mooi rondje te fietsen of te varen met de fluisterboot over de rivier. Je kunt de stad dus op vele manieren ontdekken, geweldig toch?!

Lekker winkelen

De prachtige gebouwen in Zutphen zijn niet alleen geweldig om vanaf de buitenkant te bewonderen, maar zijn het ook zeker de moeite waard om binnen een kijkje te nemen. Vaak zitten in deze panden leuke en unieke winkeltjes die je niet overal zo maar tegenkomt, zeker de moeite waard dus!

Eten en drinken in Zutphense sferen

Voor wie tijdens het winkelen dorst of trek krijgt hoeft zich in deze stad zeker geen zorgen te maken! De stad biedt op vele verschillende plekken de mogelijkheid om een tussenstop te maken en er is voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een leuke plek voor een lekker drankje, een leuke lunchroom of een restaurant om heerlijk te dineren, de stad biedt voor ieder wat wils!

Benieuwd naar alle restaurants en bars? Klik dan hier.

Evenementen

De historische binnenstad van Zutphen is een prachtige achtergrond voor vele verschillende evenementen. Populaire evenementen in deze stad zijn:

Voor een overzicht van alle evenementen kun je hier een kijkje nemen.

Overnachtingsmogelijkheden

Op zoek naar een leuke overnachtingsmogelijkheid in Zutphen? Hieronder vind je enkele tips:

  • Hampshire Hotel Gravenhof. Dit 4-sterren hotel is gevestigd in een monumentaal pand in de binnenstad van Zutphen. Door zijn ideale ligging zijn veel restaurants, bars en culturele bezienswaardigheden makkelijk te bereiken.
  • Fletcher Hotel Zutphen. Voor wie op zoek is naar een hotel vol mogelijkheden, is bij dit hotel aan het juiste adres. Het hotel ligt iets buiten het centrum en biedt veel verschillende faciliteiten. Zo heeft het hotel een restaurant, sportfaciliteiten en wellnessfaciliteiten.
  • Bed and Breakfast Molenzicht. Deze bed and breakfast is uniek, want je kijkt uit op een prachtige windmolen. Daarnaast heb jij je eigen ontbijtruimte en eigen badkamer.

Ontdek meer over Zutphen op www.ontdekzutphen.nl